Logo BWR Academie

Wat heb je nodig om te presteren in de dressuursport? 

Als je paard gaat rijden is het rijden van wedstrijden niet altijd een doel. Toch zie je vaak dat als het een beetje lekker gaat, de ruiter toch ook een keertje wilt proeven aan de wedstrijd sport. 

In eerste instantie gaat dat allemaal leuk maar dan loopt de combinatie tegen een grens aan. De grens van de capaciteit van de ruiter of tegen een paard die het wel best vind, slimmer is dan de ruiter of simpelweg ook de capaciteit er niet (meer) voor heeft. 

De ene ruiter legt zich daarbij neer en geniet van elke dag samen met het paard. De andere ruiter raakt gefrustreerd en na maanden of soms jaren door ploeteren wordt er toch gekozen voor een ander paard. Eentje die past bij de ambitie van de ruiter. 

Dat is namelijk een vraag die ik altijd stel als iemand mij advies vraagt over het kopen van een paard. Wat wil je met het paard doen en wat wil je bereiken. 

In eerste instantie is het de vriend, beter leren rijden, plezier hebben. Maar als ik zelf een inschatting maak op basis wat ik van de mensen weet, ligt die lat zeker weten een stukje hoger. 

Meer lezen? Aanmelden en lid worden van de BWR Academie doe je hier!

BWR Academie Info & Lid worden

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

Hulpen geven

In dit blog wil ik het hebben over het geven van hulpen. Het is bij het geven van hulpen belangrijk dat je rekening houdt met

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *