Logo BWR Academie

Wanneer de ruiter verkrampt in de handen!

Het aanspannen van je handen (en andere delen van je lichaam) hebben onbewust te maken met een stuk spanning. Op het moment dat je iets voor elkaar wilt krijgen maak je automatisch je spieren wat strakker. Tenzij je probeert te slapen natuurlijk. Denk maar eens dat je nu op de bank zit en dit stuk zit te lezen en de volgende handeling die je gaat doen is de koffiemok van tafel pakken. Zelfs voor die kleine handeling span je al spieren aan. 

In zo’n proef komt er ook nog wat mentale spanning doen. Je wilt het goed doen en laten zien wat je thuis ook voor elkaar krijgt. Door je gedrevenheid span je onbewust ook weer allerlei spieren aan. Door die spierspanningen verwar je het paard. Het paard komt daar óf op terug óf hij gaat in de vluchtmodus en piept elke keer onder je vandaan. 

Wanneer je paard terug komt merk je dat direct. Je gaat harder werken om het paard naar voren te krijgen. Hiervoor heb je meer kracht nodig en dat uit zich weer in het (teveel) aanspannen van spieren.  

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *