Logo BWR Academie

Waarom rijden we wedstrijden?

Weet jij eigenlijk waarom jij graag op wedstrijd gaat? En waarom je graag de klasse Z wilt behalen of in die slipjas wilt rijden? Veel ruiters staan er niet bij stil waarom ze een bepaald doel voor ogen hebben, terwijl dit essentieel is om je doelen te kunnen behalen en om er bij stil te staan of je die doelen eigenlijk wel echt wilt behalen.

Heb jij bepaalde doelen voor ogen in de paardensport? Lees dan verder en kom er achter waarom je dit wilt.

“Waarom?” is een vraag die al vroeg gesteld wordt door kleine kinderen. Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen: “Michiel, kom je handen eens afvegen?” waarop dan steevast het antwoord volgt…. “Waarom?” De eerste antwoorden van papa, mama, opa of oma – op de waarom-vraag- worden nog geduldig gegeven, maar na 237 keer een antwoord te geven op de vraag “waarom” zijn deze het ook wel zat.

Wanneer je ouder wordt houd je je nog wel bezig met de waarom-vraag maar dat gaat meer onbewust. Alleen bij grote beslissingen, zoals het kopen van een huis, het beginnen van een bedrijf, wisselen van baan of de keuze van trouwen of samenwonen en wel of geen kinderen zorgt over het algemeen nog voor een overdachte “waarom?”.

Komt dat door de waan van alledag? Zijn al onze beslissingen al genomen voordat we er echt over nadenken of laten we ons leiden door anderen in onze beslissingen en handelingen?

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *