Logo BWR Academie

Vermenselijk ik mijn paard?

Soms vragen mensen mij wat nu het paard is waar ik ‘echt’ wat mee heb, welke de fijnste is of met welke ik de grootste klik heb. Dat vind ik altijd een hele ingewikkelde vraag en meestal antwoord ik dan dat het me niet zo uitmaakt. De een werk altijd mee, de ander maakt je met het gedrag altijd aan het lachen en de laatste laat zoveel talent voelen dat ook dat een kick geeft.

Op de één of andere manier blijft deze vraag me toch bezig houden. Ik denk dat ik zelf ook gewoon benieuwd ben naar het antwoord. Om tot dat antwoord te komen heb ik van alle drie de paarden wat kenmerken op papier gezet. Terwijl ik dat deed kwam ik tot de ontdekking dat ik direct al een onderscheid maakte. Ik heb namelijk twee ruinen en een merrie. Op zich geen probleem natuurlijk, maar ik ontdekte dat mijn ruinen gewoon ‘paard’ zijn maar dat mijn merrie wel heel veel menselijke trekjes heeft.

Na die ontdekking raakte ik acuut in shock. Als ik absoluut iets niet wil dan is dat wel menselijke trekjes toekennen aan een paard. Eerlijk gezegd kan ik me daar best over verwonderen dat dat zo vaak gebeurd. En nu…. nu blijk ik zelf een menspaard te hebben.

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *