Logo BWR Academie

Spoken of bakkabouters?

Vaak roepen we dat onze paarden spoken of bakkabouters zien in de bak als we aan het rijden zijn of wanneer we op wedstrijd zijn. Bijna altijd ligt het probleem bij jouzelf. En dat is in veel gevallen ook de reden van de schrikreacties bij het paard! 

 Angst is een belangrijke functie van ons lichaam. Angst zorgt namelijk voor lijfsbehoud. Het is een reactie van je lichaam om je te beschermen voor de dood. Tenminste, zo wil je lichaam jouw dat laten geloven. Als je ergens bang voor bent dan wil je er namelijk zo ver mogelijk vandaan blijven.  

 Denk even aan het volgende: je loopt in het bos met de hond en opeens zie je een groep wilde zwijnen op je af komen. Dan gebeurt er echt wel iets met je. Je hartslag gaat omhoog, je begint hoog en snel te ademen en er komt een stoot adrenaline in je bloed. Het bloed wordt uit je hoofd getrokken en gaat naar je spieren. Je moet namelijk niet denken maar iets doen, en daar heb je daadkracht voor nodig! Je lichaam komt in de opperste staat van paraatheid om de kans op overleven zo groot mogelijk te maken en ben je in staat tot dingen die je normaliter niet zou kunnen. In deze situatie is het heel duidelijk dat het wilde zwijn, het gevaar, de oorzaak is van de angst! 

 Maar hoe kan het dan dat je ook angst ervaart waarom je die angst ook ervaart zonder dat er een wild zwijn aan te pas komt? 

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *