Logo BWR Academie

Plezier hebben komt uit jezelf!

Ken jij die les? De huisvrouwenles? Deze huisvrouwen (en een paar mannen) zijn voor alles in en zo fanatiek als het maar zijn kan. Na afloop van de les wordt er onder het genot van een bak koffie (en best vaak een koek) nog flink doorgesproken en vooral gelachen.

Omdat ik de afgelopen maanden niet meer werk voor de baas en in de ochtenden zelf mijn paarden train kom ik de huisvrouwen steeds vaker tegen. Helaas heb ik niet altijd tijd om aan te sluiten bij de babbel na de les, maar soms lukt me dat wel.

De gesprekken (naja, meer het gelach) variëren van de aanschaf voor een eigen paard, het plezier hebben met een manegepaard, maar ook onderwerpen als golf, (klein)kinderen en boodschappen komen voorbij.

Wat mij altijd opvalt is dat deze dames (en heren) de paardensport vooral zien als een beetje sporten met een vleug passie maar vooral ook wel heel erg voor de gezelligheid gaan. En dat laatste, dat zette mij nu echt aan het denken.

Meer lezen? Meld je aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *