Logo BWR Academie

Nootenboom gaat Grandprix rijden – de Schakel

zo 23 feb 2014, 17:34 

POORTUGAAL – Het rijden van dressuurwedstrijden is mooi. Helemaal als je doorgroeit naar de wedstrijden in de Grand Prix reeks. De eredivisie van de hippische dressuursport. Voor Malene Nootenboom uit Poortugaal gaat komend seizoen een lang gekoesterde wens in vervulling. Een monoloog.

Door Michael de Vogel

,,Dressuur is voor mij echt een teamsport. Een samenspel met je paard. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik met hele kleine hulpen mijn paard grote en moeilijke oefeningen kan laten doen. De power die je dan onder je voelt bewegen en met de sierlijkheid en gratie van het paard maken het voor mij echt af. Ik heb mijn paarden allemaal zelf opgeleid en heb daar ontzettend veel van geleerd. Uiteraard heb ik in die africhting – de opleiding van een paard tot sportpaard – ook wel fouten gemaakt, maar door goede begeleiding te zoeken sta ik nu bijna op de bovenste trede van de sport. De opleiding van een paard doe je op maat eigenlijk. Wat het beste bij het paard past.”

Lees het complete interview in De Schakel.

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *