Logo BWR Academie

Mijn paard verandert in een stuk pudding!

Misschien herken je dit wel. Je bent al een paar jaar aan het starten met je paard maar je hebt nog geen enkele fijne proef kunnen rijden! Zodra je begint met rijden merk je al meteen dat ze tegen je been is. Hoewel je er alles aan probeert te doen heb je toch het idee dat je paard verandert in een stuk pudding wat nergens meer op reageert! 

Er wordt altijd veel geschreven (en geklaagd) over paarden die op wedstrijd spanning opbouwen en dat die spanning zich uit in dat ze te sensibel en vlug worden. Je hebt echter ook een categorie paarden waarbij de spanning ervoor zorgt dat ze zich gaan afsluiten voor de omgeving. Het lijkt er op alsof ze dan in hun eigen zeepbel zitten en dat de hulpen van de ruiter en de prikkels van buitenaf, niet meer doordringen. 

Je kunt je vervolgens afvragen waar die spanning vandaan komt. Komt dit uit het paard zelf of komt dit door de ruiter die gespannen is? En nog belangrijker, hoe lossen we het op? 

Meer lezen? Meld je aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *