Logo BWR Academie

Mijn paard schiet in de hyperflexie!

Het geijkte schouwspel: op wedstrijd, zodra je de ring in rijdt, neemt je paard het compleet over. Je paard schiet echt achter de teugel en is niet meer bereikbaar voor hulpen. 

Soms is het zo erg dat je gewoon overweegt om te stoppen met wedstrijden omdat je niet weet hoe je de hyperflexie moet oplossen! 

Hyperflexie is een beladen onderwerp. Dit gaat dan met name om de afgedwongen hyperflexie. Ik heb gekozen om niet te ver in te gaan op de hyperflexie zoals deze niet bedoeld is maar ik heb het puur over het paard dat de houding zelf opzoekt om zichzelf te onttrekken aan bepaalde hulpen of door spanning. In dat geval is er maar één oplossing en dat is met je been naar de hand toerijden. Ik zal het nog verder uitleggen. 

Om fijn met je paard te kunnen rijden is er een verbinding nodig tussen de mond van het paard en de ruiterhand. Deze verbinding zorgt ervoor dat er aanspanning ontstaat in het lichaam. De (al dan niet opgewekte) voorwaartse drang van de achterhand zorgt dat de energie door het lichaam stroomt en via het nek- en kaakgewricht weer terug komt naar de hand. 

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *