Logo BWR Academie

Mijn paard loopt weg in de proef!

Mensen met een wat flegmatieker paard zeggen vaak: Ik zou willen dat mijn paard uit zichzelf bleef lopen….” Maar is dat nu wel zo? Een paard wat makkelijk uit zichzelf blijft lopen en loperig wordt, doet dat om van het achterbeen af te duwen. Een paard stuwt altijd liever dan dat het moet dragen. Het is daarom belangrijk dat je zulke paarden onder je leert houden en leert om te wachten. 

Vaak in de training kun je weer terug naar die controle maar wanneer je een proef rijdt zet het paard het gas open en als ruiter ben je nergens meer. Je gaat redden wat er te redden valt en je loopt dus eigenlijk achter de feiten aan! 

Wanneer je paard het initiatief neemt naar een hoger tempo dan de bedoeling is gaan we als ruiter eigenlijk altijd wel terug werken. We proberen in eerste instantie de ‘go’ op te vangen met onze zithulpen en een ophouding, maar wanneer het paard blijft doordrammen wordt het al snel een trekspelletje. Het paard trekt aan het bit, of hangt erin en onze hand probeert uit alle macht die voorwaartse drang weer te beteugelen. Letterlijk in dit geval! 

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *