Logo BWR Academie

Mijn paard gaat soms in telgang!

Herken jij dit? Dat je paard heel kan goed stappen met de hals op lengte en dan ook nog mooi aan elkaar blijft, maar als je dan wilt verzamelen dat je paard dan neigt naar de telgang en dat soms ook echt doet.  

De stap is een gang waar veel problemen in voorkomen. Zeker wanneer je in de hogere klasses terecht komt en meer oprichting en verzameling van je paard gaat vragen. Vaak zie je dit vanaf de klasse M ontstaan. Problemen die je ziet is dat paarden kort, ongelijk of in telgang kunnen gaan lopen. 

Telgang komt vaak voor bij paarden die van nature groot stappen en op het moment dat zij weer kleiner moeten, hun rug vastzetten. Mijn eigen merrie is hier een goed voorbeeld van. Zij kan uitgestrekt stappen voor een 9 en ik heb er zelfs wel eens een 10 voor gekregen, maar de overgang terug naar arbeidsstap was vreselijk. Vaak ging zij in telgang lopen en kreeg ik haar er niet meer uit. 

  Meer lezen? Meld je aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *