Logo BWR Academie

Losrijden voor een 10, maar dan!

Ken je dat? Bij het losrijden loopt hij altijd erg fijn, bijna beter dan thuis eigenlijk. Vervolgens ga je ring in en daarna stopt het paard, hij is niet actief meer, reageert niet meer op mijn been, komt soms tegen de hand. Hierdoor kun je veel oefeningen niet meer goed uitvoeren. Vervolgens ben je aan het einde van de tweede proef zowat buiten adem omdat je zelf keihard moet werken om er nog iets uit te krijgen. Hoe kun je dit nu toch oplossen? 

Wanneer je een prestatie neer gaat zetten wil je dat zo goed doen als je kunt. Om het even voor alle lezers te verduidelijken neem ik je even weg van de sport. Denk eens aan een presentatie die je moest geven op school. Thuis zorgde je ervoor dat je fris gedoucht was. Beetje extra deo opspuiten en kleding aan waarin je niet kunt zien dat het zweet je eigenlijk uitbreekt. Je zorgt ook dat je nette kleding aan hebt maar wel kleding die lekker zit en waar je jezelf in thuis voelt. Alle ogen zijn namelijk straks op jou gericht. 

Je vindt het niet echt heel spannend want je hebt er ervaring mee en weet wat je kunt verwachten. Je hoopt dat je een antwoord hebt op alle vragen want je hebt je ontzettend goed voorbereid. Het enige wat je spannend vind is de beoordeling. Er is namelijk één randonderwerp wat je niet helemaal juist onder woorden kunt brengen maar je gokt erop dat ze er niet naar vragen. Toch spookt dat een beetje door je hoofd. 

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *