Lessen & Clinics

Malene geeft individuele lessen en clinics op aanvraag. Waar wil je meer over weten? 

Individuele lessen

Individuele begeleiding van ruiter en paard

Malene geeft individuele lessen. Dit wordt gegeven op eigen locatie of op het terrein van Hoeve Michels in Numansdorp.

Wat kun je verwachten? Individuele aandacht voor ruiter en paard! Gedurende de training worden doelen gesteld, tussendoelen gemaakt en toegewerkt naar de wedstrijden.

Lessen bestaan voornamelijk uit het verbeteren van de basis, van zowel ruiter als paard. Zonder correcte basishouding is het moeilijk om een paard correct te trainen. Het Scala der Ausbildung vormt de basis van de africhting van het paard. 

Vanuit een goede basis wordt er doorgewerkt naar de prestatie in de wedstrijdring waarbij ook het mentale aspect aan bod komt.

Leren presteren met plezier voor ruiter en paard is hier het uitgangspunt. Malene geeft les van B tot en met Grand Prix niveau.

Goed om te weten

  • Er is erg veel vraag naar instructie van Malene. Voor de routes is er een flinke wachtlijst! Wil je toch graag lessen? Neem dan contact op! Alleen op de locatie in Numansdorp is nog beperkt plek om aan te sluiten. 
  • Lessen zijn wekelijks mogelijk of om de week. Op deze manier is de vooruitgang gewaarborgd. Je kunt kleine stappen zetten en vanuit rust en ontspanning aan de slag met je huiswerk!
  • Wanneer je verhinderd bent dien je de les 24 uur van tevoren af te zeggen. Op die manier is er nog mogelijkheid om te schuiven in de planning. Zeg je binnen 24 uur af, dan blijft het lesgeld verschuldigd. 
  • Instructie volgen is mogelijk voor ieder niveau. Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer in de klasse B gaat starten, crossen wil gaan rijden, of dat je subtop rijdt. Wel is het van belang dat je goed gemotiveerd bent om de training te volgen en wekelijks bereid bent om daar tijd voor vrij te maken.

Clinics

In kleine groepjes of proefgericht aan de slag op basis van rijtechniek, houding en zit én het mentale aspect!

Tijdens de clinic geeft Malene les in groepjes van 2 combinaties waarbij ingegaan wordt op de basistraining, proefgericht rijden en hoe de ruiter of amazone de houding en zit én zichzelf mentaal kan verbeteren.

De duur van de clinic varieert van 30 minuten tot 45 minuten.

Ook zijn proefgerichte trainingen mogelijk. Deze worden individueel gegeven. De deelnemers rijden zelf voorafgaand aan de training los.

Vervolgens wordt tijdens de clinic de proef als eerste volledig gereden. Na afloop van de proef volgt een korte feedback en wordt er in de praktijk ingegaan op de reactie van het paard op de hulpen die de ruiter geeft en het rijden van de proeven.

Uiteraard wordt dit gecombineerd met een stukje mentale training. Door middel van tips en trucs krijg je handvatten om hier zelf mee verder te gaan.

Door de positieve krachten van het paard te benadrukken om de mindere zaken te verbeteren merk je in korte tijd progressie om zelf mee verder te werken!

Goed om te weten

  • De agenda voor 2022 is inmiddels vol geboekt. Wanneer je een clinic wilt organiseren in 2023 dan verzoek ik je om je in november 2022 aan te melden. In december 2022 zal ik dan de planning maken!
  • De clinics kunnen op verschillende wijzen ingericht worden. In groepjes van twee of individueel en proefgericht. Een combinatie hiervan is uiteraard ook mogelijk! 
  • Iedere ruiter kan meedoen aan de clinics! Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer in de klasse B gaat starten of dat je subtop rijdt. Als je maar gemotiveerd bent en komt om iets te leren!