Logo BWR Academie

Lessen, Clinics, BWR Instructiedagen & Mental Coaching

Malene geeft individuele lessen, clinics en organiseert een aantal BWR Instructiedagen. Daarnaast kan je een mental coaching traject volgen! 

Waar wil je meer over weten? 

Individuele lessen

Individuele begeleiding van ruiter en paard

Malene Nootenboom met Maestro

INDIVIDUELE LESSEN

Via Bewust Wedstrijd Rijden kun je individuele instructie volgen. Deze instructie wordt gegeven op eigen locatie of op het terrein van Hoeve Michels in Numansdorp.

Malene maakt gebruikt van een CEECOACH instructie-set waardoor zij via een microfoon (zender) de les geeft en jij een ontvanger draagt met een oortje. Op deze manier kan je jezelf beter concentreren en heb je minder afleiding van de omgeving.

Tijdens deze lessen leer je om je paard te trainen op een manier die zowel voor paard als ruiter/amazone begrijpelijk en uitvoerbaar is. Vanzelfsprekend is dit voor geen enkele combinatie hetzelfde. Elke combinatie is uniek. De lesopbouw wordt daarom volledig afgestemd op het leervermogen van zowel paard als ruiter/amazone.

Toewerken naar wedstrijden
Afhankelijk van het trainingsniveau zal er via de lessen toegewerkt worden naar een plezierige voorbereiding op de wedstrijden. Deze training zal stap voor stap worden opgebouwd.

In de training ligt de nadruk op het gezonde en fijn gaande paard, wat reageert op lichte hulpen en zich ontspant onder de goed zittende en meebewegende ruiter/amazone. Wanneer dit in de training goed is, zal de combinatie op de wedstrijd ook beter kunnen leren presteren.

De ruiter/amazone kan zich dan gaan richten op het correct rijden van de proeven zonder zich druk te hoeven maken of het paard wel actief meewerkt.

Alle niveau’s
Malene geeft les van B tot en met Grand Prix niveau.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Individuele aandacht voor ruiter en paard! Gedurende de training worden doelen gesteld, tussendoelen gemaakt en wordt er nagedacht en toegewerkt naar de wedstrijden!

Lessen bestaan voornamelijk uit het verbeteren van de basis, van zowel ruiter als paard. Zonder correcte basishouding is het moeilijk om een paard correct te trainen. De basis bij het paard wordt ingegeven door het Scala der Ausbildung waarbij alle onderdelen door elkaar verweven worden wanneer de combinatie daar aan toe is.

Vanuit een goede basis wordt er doorgewerkt naar de prestatie in de wedstrijdring waarbij ook het mentale aspect aan bod komt.

Leren presteren met plezier voor ruiter en paard is hier het uitgangspunt!

GOED OM TE WETEN

 • Er is erg veel vraag naar instructie van Malene. Voor de routes is er een flinke wachtlijst! Wil je toch graag lessen? Neem dan contact op! Alleen op de locatie in Numansdorp is nog beperkt plek om aan te sluiten. 
 • Lessen zijn wekelijks mogelijk of om de week. Op deze manier is de vooruitgang gewaarborgd. Je kunt kleine stappen zetten en vanuit rust en ontspanning aan de slag met je huiswerk!
 • Wanneer je verhinderd bent dien je de les 24 uur van tevoren af te zeggen. Op die manier is er nog mogelijkheid om te schuiven in de planning. Zeg je binnen 24 uur af, dan blijft het lesgeld verschuldigd. 
 • Instructie volgen is mogelijk voor ieder niveau. Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer in de klasse B gaat starten, crossen wil gaan rijden, of dat je subtop rijdt. Wel is het van belang dat je goed gemotiveerd bent om de training te volgen en wekelijks bereid bent om daar tijd voor vrij te maken.

Clinics

In kleine groepjes of proefgericht aan de slag op basis van rijtechniek, houding en zit én het mentale aspect!

Malene Nootenboom met What Now

CLINICS 

Tijdens de clinic geeft Malene les in groepjes van 2 combinaties waarbij ingegaan wordt op de basistraining, proefgericht rijden en hoe de ruiter of amazone de houding en zit én zichzelf mentaal kan verbeteren.

De duur van de clinic varieert van 30 minuten tot 45 minuten.

Tijdens de proefgerichte trainingen wordt er door de deelnemers zelf voorafgaand aan de training los gereden.

Vervolgens wordt tijdens de clinic de proef als eerste volledig gereden. Na afloop van de proef volgt een korte feedback en wordt er in de praktijk ingegaan op de reactie van het paard op de hulpen die de ruiter geeft en het rijden van de proeven.

Uiteraard wordt dit gecombineerd met een stukje mentale training. Door middel van tips en trucs krijgt u handvatten om hier zelf mee verder te gaan.

Deze proefgerichte clinic wordt individueel gegeven.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Malene heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de trainingen en de opleidingen die zij gevolgd heeft.

Met name de opleiding Ruiterfitheid bij het Adelinde Training Center en de opleiding tot Sporthorsemanager hebben veel nieuwe inzichten gegeven. Door dit te combineren met haar eigen ervaringen als ruiter, trainer en mental coach weet zij in korte tijd de vinger op de zere plek te leggen.

Door de positieve krachten van het paard te benadrukken om de mindere zaken te verbeteren merk je in korte tijd progressie om zelf mee verder te werken!

GOED OM TE WETEN

 • De agenda voor 2022 is inmiddels vol geboekt. Wanneer je een clinic wilt organiseren in 2023 dan verzoek ik je om je in november 2022 aan te melden. In december 2022 / januari 2023 zal ik dan de planning maken!
 • De clinics kunnen op verschillende wijzen ingericht worden. In groepjes van twee of individueel en proefgericht. Een combinatie hiervan is uiteraard ook mogelijk! 
 • Iedere ruiter kan meedoen aan de clinics! Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer in de klasse B gaat starten of dat je subtop rijdt. Als je maar gemotiveerd bent en komt om iets te leren!
icoon-bewust-wedstrijd-rijden

BWR Instructiedag

Een toevoeging aan je training!

WAT IS DE BWR INSTRUCTIEDAG?

Op de BWR Instructiedag is het mogelijk om een privéles te rijden van Grandprix Amazone, Mental Coach en instructrice Malene Nootenboom.

De les wordt gegeven in de fijne buitenbaan (20×60) van Hoeve Michels, de thuis locatie van BWR Online.

Tijdens de les ga je aan de slag met de basisbeginselen van de dressuursport en wordt er opgebouwd naar een trainingsdoel. Na afloop van de BWR  instructiedag ontvang je via de e-mail nog een aantal tips en trucs om jouw training mee verder te kunnen voortzetten.

WANNEER ZIJN DE BWR INSTRUCTIEDAGEN?

De BWR instructiedagen vinden in 2022 plaats op:

 • 19 maart 2022 (uitverkocht)
 • 28 mei 2022 (uitverkocht)
 • 23 juli 2022 (voorverkoop start 15 juni 2022)
 • 17 september 2022 (in samenwerking met Menke Steenbergen) en
 • 12 november 2022 (alleen bij goed weer)

GOED OM TE WETEN

De BWR Online Instructiedag is met name bedoeld voor de dressuurruiters onder ons. Het maakt niet uit of je nu voor de eerste keer in de klasse B gaat starten of dat je subtop rijdt. Wel is het van belang dat je goed gemotiveerd bent om de les te volgen!

Heb je last van spanning? Laat dit dan vooraf even weten. Het is eventueel mogelijk om, in overleg,  eerst even te longeren. Ook kan er wat meer tijd gereserveerd worden om je te helpen met opstijgen.

Wanneer je je inschrijft voor de BWR Instructiedag ga je er automatisch mee akkoord dat er foto en videomateriaal gebruikt kan worden voor commerciële of educatieve doeleinden! Wanneer je hier niet mee akkoord bent dan dien je dit uitdrukkelijk aan te geven tijdens je inschrijving!

Wanneer je jezelf via de winkel hebt aangemeld is je inschrijving definitief.

Wanneer je binnen 1 week afmeldt dan blijft het inschrijfgeld verschuldigd. Je kunt natuurlijk altijd iemand anders in jouw plaats sturen!

Malene Nootenboom met Lennox

Mental Coaching

Waarom online coaching en wat zul je leren?

WAT IS ONLINE MENTAL COACHING? 

Tijdens de online coaching voer je vanachter je eigen computer een coachgesprek met meervoudig Grandprix amazone, trainer en coach Malene Nootenboom.

Je kunt je aanmelden via de winkel waarna er contact met je opgenomen wordt om een afspraak te maken voor jouw online coachingssessie.

Wanneer je je gegevens invult kun je bij -bestelnotities- aangeven wat de obstakels zijn waar je tegenaan loopt.
Tijdens het coachgesprek worden je obstakels besproken en krijg je een aantal tips om hieraan verder te werken.

Wanneer je een vervolgafspraak wilt plannen kan dit direct ingepland worden.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Een gesprek waarin je de tijd krijgt om je verhaal te doen en uit te leggen waar je tegenaan loopt.

Vervolgens worden er vragen gesteld die je kunt beantwoorden om probleemoplossend te werk te gaan.

Je leert om geschetste situaties anders te gaan bekijken en benaderen (omdenken)

Daarna ga je volgens de methode van ‘Generation Why’ op zoek naar het waarom, het hoe en het wat in jouw veranderproces!

Let op!! Het is totaal niet van belang wat voor soort paard je hebt of op welk niveau je rijdt! De Online coaching is voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in, om, op of naast het paard!

HOE WERKT HET?

Via onze Online Winkel kun je een sessie met meervoudig grandprix amazone, trainer en coach Malene Nootenboom aanschaffen.

Geef bij de EXTRA INFORMATIE in het kort aan waar je over wilt spreken.

Malene neemt zo snel mogelijk contact met je op om af te spreken voor een coachsessie.

Voor de Online sessie krijg je een link toegestuurd van zoom.com. Alle gegevens worden je met de afspraakbevestiging toegestuurd.

Een gesprek duurt ongeveer 60-90 minuten!