Logo BWR Academie

Ken jij de papagaai op je schouder?

Ken je dat? Dat je op wedstrijd gaat en al een paar dagen van tevoren een bepaalde druk voelt? Of zo’n stemmetje in je hoofd wat continue roept dat je beter niet kunt gaan? Of dat je op wedstrijd bent en je proef aan het rijden bent maar helemaal niet meer weet wat je aan het doen bent?

Dat zijn situaties waar we allemaal wel mee te maken hebben, bij onszelf, maar ook bij onze stalgenoten met wie we op wedstrijd gaan.

Die druk veroorzaak je meestal zelf maar kan ook worden opgelegd door je ouders, familie of door de eigenaar van het paard waarmee je wedstrijden rijdt.

Doordat je hele doen en laten beïnvloed wordt door die druk kun je niet meer met dezelfde kunde en handigheid reageren dan dat je zonder die druk wel kunt doen. Hoe kun je nu toch beter leren presteren en hoe leer je nu omgaan met die druk of wedstrijdspanning?

Ik moet bekennen dat ik de afgelopen maanden steeds makkelijker om kan gaan met mijn eigen spanning en de druk die ik mezelf opleg.

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *