Logo BWR Academie

Inspiratie, motivatie of een punt halen?

Inspiratie heb je nodig om te kunnen presteren. Inspiratie haal je uit goede prestaties en andere positieve momenten. Soms kun je het enthousiasme van anderen opnemen als inspiratie of door het kijken naar een film, het lezen van een boek of door te praten met iemand. 

Het woord inspiratie komt vaak terug tijdens mijn online trainingen maar ook probeer ik mijn leerlingen te inspireren om doelgericht te trainen en plezier te hebben in het presteren en om door te zetten.  

Het woord inspiratie betekent: bezieling, inval, ingeving, inademing en levenwekkende kracht. Dat is een beetje moeilijke taal allemaal. Voor mijzelf komt bezieling wel het dichtste in de buurt. 

Om te kunnen presteren ben ik van mening dat je eerst op zoek moet naar datgene wat jou inspireert en motiveert. Wanneer je dat weet ben je pas echt vanuit je gevoel aan het werken. Datgene wat jou inspireert zorgt ervoor dat je gemotiveerd bent of raakt om zelf aan de slag te gaan met je eigen doelen om die te gaan behalen! 

Toch is er iets wat me verbaast. Steeds vaker hoor ik mensen roepen dat ze ondanks een mindere voorbereiding, ondanks dat ze er eigenlijk nog niet klaar voor zijn of ondanks dat ze zelf niet lekker in hun vel zitten, toch gaan starten. Ik wil dat ene punt nog halen! 

Lastig als instructeur zijnde want je wilt natuurlijk dat je leerlingen iets positiefs uit zo’n wedstrijd halen zodat ze weer inspiratie en motivatie hebben om verder te trainen en nog beter en leuker te kunnen presteren. 

Wat is toch dat ene punt wat blijft triggeren om alles wat geleerd is aan de kant te zetten? Wat maakt dat opeens alle normen en waarden van de sport vergeten worden om dat laatste puntje te halen? En echt niet iedereen hoor, want sommigen zijn heel gericht aan het trainen en plannen, maar juist door de focus op dat ene punt te leggen maak je het jezelf erg moeilijk. Je rijdt niet meer voor jezelf. Je rijdt voor een winstpunt. En dat is nu net geen doel wat je kunt stellen. Een winstpunt halen is het gevolg van goede en passende doelen stellen. 

 De vraag is: welke betekenis heeft inspiratie voor jou? Ik wil je vandaag in ieder geval graag 7 redenen geven om vaak je inspiratie op te zoeken. De waanzinnige kracht van inspiratie. 

Inspiratie

  1. Inspiratie is het begin van hoop. Alles stroomt en niets blijft. Op momenten dat we vooruit kijken, hopen we dat de veranderingen positief zullen zijn. Inspiratie biedt je hoop dat de toekomst goed is. Inspiratie zorgt er voor dat je in beweging wil komen en dat je vooruit wil gaan. 
  2. Je gaat ontdekken. Inspiratie betekent dat je een kijkje in jezelf neemt. Je gaat de verbinding aan met alles wat je leven betekenis geeft. Door inspiratie kun je luisteren naar je innerlijke stem. Het is het aanboren van je eigen positieve betekenis. Het aanwakkeren van je innerlijke passie.
  3. Inspiratie zorgt voor positieve energie. Inspiratie stimuleert je lerend vermogen. Je gaat waarnemen welke gedachten en emoties waardevol voor je zijn. Dit leidt tot een grotere vastberadenheid om positief te veranderen. Je ontdekt dat het geheim van geluk in je eigen handen ligt.
  4. Oorzaak en gevolg. Alles wat we goed en waardevol achten is een resultaat van inspiratie. Liefde, geluk en vrijheid zitten in je natuurlijke staat van zijn. Daarom kunnen stilte, rust en de natuur zo inspirerend zijn. Inspiratie opent de deur naar je eigen vermogende bron. In eenieder schuilt iets prachtigs.
  5. Inspiratie zorgt voor innerlijke motivatie. Voor welke uitdaging je ook staat, inspiratie zorgt voor de redenen waarom je iets echt graag wilt. Het zorgt voor positieve gedachten met versterkende emoties. Het doet je verlangen om van betekenis te zijn.
  6. Mogelijkheden verschijnen. De grensverleggende voorbeelden bieden je een blik op mogelijkheden. Inspirerende mensen, verhalen, gebeurtenissen stimuleren je eigen innovatieve vermogen. Je gaat meer denken in mogelijkheden. Goed voorbeeld doet goed volgen.
  7. Je gelooft in je eigen vermogen. Inspiratie zorgt er voor dat je van binnenuit gaat handelen. En dat je er naar streeft om jezelf te verbeteren, te groeien. Iedere kleine stap vooruit is een blijvende stap vooruit. Resultaten zijn slechts een kwestie van tijd als je van binnenuit blijft handelen en blijft groeien. 

De kracht van inspiratie. Nu ik zelf de 7 redenen heb benoemd, krijg ik enorm veel zin om mijn inspiratiebronnen op te zoeken. Ik voel dat het klopt en dat het me weer enorm veel verder helpt. Bedankt in ieder geval voor het lezen. 

Ik wens je veel inspiratie. 

Delen:

Andere artikelen:

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

Hulpen geven

In dit blog wil ik het hebben over het geven van hulpen. Het is bij het geven van hulpen belangrijk dat je rekening houdt met

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *