Logo BWR Academie

Individuele begeleiding van paard en ruiter

icoon-bewust-wedstrijd-rijden

Instructie

Via Bewust Wedstrijd Rijden kun je individuele instructie volgen. Deze instructie wordt gegeven op eigen locatie of op het terrein van Manege de Mustang in Zuid-Beijerland.

Malene maakt gebruikt van een CEECOACH instructie-set waardoor zij via een microfoon (zender) de les geeft en jij een ontvanger draagt met een oortje. Op deze manier kan je jezelf beter concentreren en heb je minder afleiding van de omgeving.

BWR-academie-individuele-les-1
BWR-academie-individuele-lessen-3

Tijdens deze lessen leer je om je paard te trainen op een manier die zowel voor paard als ruiter/amazone begrijpelijk en uitvoerbaar is. Vanzelfsprekend is dit voor geen enkele combinatie hetzelfde. Elke combinatie is uniek. De lesopbouw wordt daarom volledig afgestemd op het leervermogen van zowel paard als ruiter/amazone.

Toewerken naar wedstrijden!
Afhankelijk van het trainingsniveau zal er via de lessen toegewerkt worden naar een plezierige voorbereiding op de wedstrijden. Deze training zal stap voor stap worden opgebouwd.

In de training ligt de nadruk op het gezonde en fijn gaande paard, wat reageert op lichte hulpen en zich ontspant onder de goed zittende en meebewegende ruiter/amazone. Wanneer dit in de training goed is, zal de combinatie op de wedstrijd ook beter kunnen leren presteren.

De ruiter/amazone kan zich dan gaan richten op het correct rijden van de proeven zonder zich druk te hoeven maken of het paard wel actief meewerkt.

Alle niveau’s
Malene geeft les van B tot en met Grand Prix niveau.

BWR-Academie-individuele-lessen-2

Wat kan je verwachten?

Individuele aandacht voor ruiter en paard! Gedurende de training worden doelen gesteld, tussendoelen gemaakt en wordt er nagedacht en toegewerkt naar de wedstrijden!

Lessen bestaan voornamelijk uit het verbeteren van de basis, van zowel ruiter als paard. Zonder correcte basishouding is het moeilijk om een paard correct te trainen. De basis bij het paard wordt ingegeven door het Scala der Ausbildung waarbij alle onderdelen door elkaar verweven worden wanneer de combinatie daar aan toe is.

Vanuit een goede basis wordt er doorgewerkt naar de prestatie in de wedstrijdring waarbij ook het mentale aspect aan bod komt.

Leren presteren met plezier voor ruiter en paard is hier het uitgangspunt!

GOED OM TE WETEN

  • Er is erg veel vraag naar instructie van Malene. Alleen op de locatie in Zuid-Beijerland is nog beperkt plek om aan te sluiten. 
  • Lessen zijn wekelijks mogelijk of om de week. Op deze manier is de vooruitgang gewaarborgd. Je kunt kleine stappen zetten en vanuit rust en ontspanning aan de slag met je huiswerk!
  • Wanneer je verhinderd bent, dien je de les 24 uur van tevoren af te zeggen. Op die manier is er nog mogelijkheid om te schuiven in de planning. Zeg je binnen 24 uur af, dan blijf je het lesgeld verschuldigd. 
BWR-Academie-individuele-lessen-4

Meer weten over individuele dressuurlessen?