Logo BWR Academie

Ik moet opeens veel eerder starten?!

Het is nooit leuk als het programma opeens veranderd. Vaak proberen we ons tot in de puntjes voor te bereiden en als het dan veranderd raken we het even kwijt. Eigenlijk is het niet de verandering in het schema wat het probleem is maar onze weerstand tegen verandering maakt dat we uit ons doen raken. 

Als mens zijn we erg geneigd om alles zo te houden zoals het is. Wanneer dat opeens veranderd gaat je hoofd in verzet. Doordat de focus op dat verzet blijft, gaat het mis in de prestatie. 

Natuurlijk maak je tijdens de voorbereiding op de wedstrijd een plan voor jezelf. Je weet hoeveel tijd je nodig hebt voor de warming up en je weet wat je allemaal nog wilt doorrijden voordat je de ring in gaat. En als de tijd dan opeens een half uur korter of een half uur langer wordt, is dat vervelend. 

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *