Logo BWR Academie

Het is nu meer dan alleen een proefje rijden (deel 2)

Een jaar of 20 geleden besloot ik dat ik naast het buiten rijden ook mezelf wel wilde laten zien op het dressuur- en springterrein. Ik werd lid van een ruitersportvereniging en ging groepslessen volgen. Na een tijdje dacht ik dat ik goed genoeg was om mezelf in te schrijven voor een wedstrijd. Op mijn fiets vertrok ik naar het wedstrijdsecretariaat waar ik vervolgens de rest van de avond allerlei papieren zat in te vullen. De contributie en de kosten voor de startkaart had ik netjes in een envelopje gestoken en na een aantal weken kreeg ik met de post mijn startkaart en een stapel startcoupons.

Nadat ik mezelf had ingeschreven, begon de voorbereiding. Dat bestond uit het kopen van een passend rijjasje en nieuwe rijlaarzen. Want die oude laarzen, die konden echt niet meer.

In de clubles oefenden we de proefjes nog een keertje en langs de weg oefende ik enthousiast het uitstrekken van de draf en de galop.

En toen was het zover……Op de betreffende wedstrijddag haalde ik mijn paard uit de wei. Wassen bestond uit een emmer water over het paard heen gooien, insmeren met shampoo die ik van moeders gepikt had en nog een paar emmers water om alles weer uit te spoelen.

Meer lezen? Meld je dan aan bij de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *