Logo BWR Academie

Help, ik krijg een black-out!

Help, ik krijg een black-out als ik uit mijn hoofd rijdt.

De proef uit je hoofd rijden! Het kan helpen in het houden van je concentratie en focus maar het kan ook zorgen voor extra spanning! Die extra spanning zorg er weer voor dat je paard terughoudend gaat lopen!

Eerst even naar de black-out. Want een black-out zorgt ervoor dat alle informatie die je hebt opgeslagen in je langetermijngeheugen tijdelijk niet toegankelijk is.

Om een black-out nog iets meer te verduidelijken heb ik het volgende voorbeeld. Stel dat je iets wil vertellen over de zanger van dat hele leuke liedje. De naam ligt op het puntje van je tong maar je komt er echt niet op. Krampachtig probeer je de juiste naam in je geheugen te vinden maar je komt er niet op. Dan besluit je om een kop thee te gaan zetten en de naam te laten voor wat het was. Wanneer je de waterkoker aanzet komt de naam opeens je hoofd binnen wandelen en ben je weer helemaal scherp.

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *