Logo BWR Academie

Heb jij een groom?

De rol van een groom

Hoe fijn is het als je kunt vertrouwen op iemand die er altijd voor jou en/of je paarden is? Hoe fijn is het als die aan een half woord genoeg heeft en direct weet wat er aan de hand is of wat er moet gebeuren? Hoe fijn is het als iemand al een flesje drinken aangeeft terwijl je er nog niet eens om gevraagd hebt?

Natuurlijk hoef je niet altijd te beschikken over een groom die ook op niet-wedstrijd dagen voor je paarden zorgt. Dit gebeurt wel op de grotere stallen of bij de beroepsruiters.

Toch kan het op een wedstrijddag wel heel erg handig en prettig zijn om iemand bij je te hebben. Zeker wanneer je op wedstrijd toch al wat last hebt van spanning kan een groom echt je rots in de branding zijn of worden. In dit blog wil ik wat dieper ingaan op de rol van een groom en op welke manier de groom jou kan helpen met het beter presteren. Maar ook hoe jij als groom jouw wedstrijdmaatje kunt helpen met het neerzetten van een prestatie.

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *