Logo BWR Academie

Een paard kopen, wat komt daar allemaal bij kijken?

Een paard kopen is nooit makkelijk. Het is een beslissing waar je lang over nagedacht hebt en waar je behoorlijk wat tijd en geld in gaat investeren. Daarnaast is er altijd veel te koop. Hele goede paarden, maar helaas ook hele slechte en ongezonde paarden. De paardenhandel is niet makkelijk en zeker als je onervaren bent is de kans groot dat je een kat in de zak koopt met alle ellende van dien. 

Het belangrijkste is dat je weet waarvoor je een paard wilt aanschaffen. Niet alleen omdat het paard zo lief en knuffelbaar is, maar met name wat je gebruiksdoel zal zijn! Als jij ervan droomt om ooit Grandprix proeven te gaan rijden moet je op zoek naar een heel ander paard dan iemand die  buitenritten wil maken en af en toe een wedstrijd bij de vereniging wil meerijden. 

Ook is het van belang dat je ervan bewust bent dat als je zelf nog redelijk onervaren bent, dat je een wat meer ervaren paard koopt. Beter een paard die iets ouder is waar je wat van kunt leren, dan een jong paard die net als jijzelf de wereld nog moet ontdekken. Op die manier kun je eerst leren wat het hebben van een eigen paard is (heel anders dan een pony) en in de verdere toekomst kun je dan alles wat je geleerd hebt in de praktijk gaan uitoefenen met een jonger paard. 

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *