Logo BWR Academie

De fysieke en mentale grens van jou en je paard!

Paardrijden en trainen is gewoon onwijs moeilijk. Je bent nooit uitgeleerd en hoe verder je groeit in de sport, hoe lastiger het wordt. Want hoe bepaal je nu hoe ver je kunt gaan in de training. Waar ligt de grens van het leervermogen van je paard en hoe voorkom je dat je prestatiedrang in conclaaf komt met de grens van je paard? En hoe blijf je consequent zonder het respect te verliezen?

Leerlingen die al langere tijd bij mij lessen zeggen wel eens dat hoe hoger ik zelf in de sport ging rijden, hoe meer ik gefocust raakte op de basisbeginselen van het rijden. Toen ik naast Whatnow ook mijn merrie Zoohee in de Grandprix mocht starten ging ik nog meer focus op de basis leggen. Zowel in mijn eigen training als tijdens de lessen die ik geef. Een aantal leerlingen viel dit heel nadrukkelijk op en gaven mij dit ook terug als feedback. Gelukkig positief.

De afgelopen jaren heb ik heel wat bijgeleerd. Doordat ik zelf (een klein beetje) ouder, volwassener en wijzer geworden ben kan ik steeds beter analyseren wat ik goed en fout gedaan heb. Ik ben er ook van overtuigd dat het leven zo werkt. Je leert van ervaringen en zo maak je van jezelf iemand die continue zichzelf ontwikkeld, mits je de instelling hebt dat je ervan wilt leren.

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *