Logo BWR Academie

De eerste keer op wedstrijd!

De eerste keer op wedstrijd gaan is altijd spannend. Hoe reageert jouw paard op ander terrein, gaat jouw paard makkelijk de trailer in en lukt het jou om de proef beheerst te rijden?

Veel dingen van het wedstrijd rijden kun je van tevoren alvast uitproberen. Trailer laden kun je vast oefenen (aanrader om dat zonder stress van een wedstrijd alvast te oefenen) en als dat lukt kun je ook eens op vreemd terrein gaan rijden. Misschien kun je ergens meedoen aan een clinic of een buitenrit gaan maken of mag je bij een vriendin of kennis eens in de bak oefenen.

Een wedstrijd zelf kun je ook oefenen. Je kunt thuis je proeven eens oefenen of tijdens je les met je trainer erbij. Ook kun je samen met een stalgenoot oefenen en misschien is het een goed idee om elkaar dan te helpen. De ene keer de een op wedstrijd en de andere keer de ander. Je leest elkaar voor en groomt de ander. Of misschien kunnen jullie wel tegelijk op wedstrijd. Allemaal voordelen van een wedstrijd’buddy’.

Meer lezen? Meld je aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *