Logo BWR Academie

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is. 

Een houding waarmee je in perfecte harmonie met je paard kunt meegaan in de beweging en toch duidelijke en bijna onzichtbare hulpen kunt geven.

Als je houding niet correct is, kan het zijn dat je paard je hulpen niet begrijpt en zal het paard moeite hebben met de balans en kan je de manier van bewegen niet juist  beïnvloeden.

Daarnaast krijg je ook een cijfer op je protocol en is het ook leuk als je daar makkelijk een hoge score voor kunt krijgen. Dus niet alleen voor de houding maar ook voor de hulpen die je geeft. Al heb ik zelf wel een beetje het idee dat die score soms erg makkelijk gegeven wordt! 

Wanneer je tijd investeert aan een goede houding beïnvloed dat niet alleen de wijze waarop je paard onder je beweegt en kan ontwikkelen maar werk je ook aan een hogere score tijdens de dressuurproeven! 

Meer lezen? Meld je dan aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

Hulpen geven

In dit blog wil ik het hebben over het geven van hulpen. Het is bij het geven van hulpen belangrijk dat je rekening houdt met

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *