Logo BWR Academie

Chaos tijdens je eerste proef!

Het starten van wedstrijden met een jong paard of met een onervaren paard is zeker de eerste keer erg spannend. Thuis heb je je paard goed voor elkaar en je bent er van overtuigd dat je paard zeker een winstwaardige proef kan lopen. Met je instructeur stem je af of je inderdaad klaar bent om wedstrijd te gaan rijden en dan vraag je je startpas aan.

Thuis probeer je alles zo goed mogelijk voor te bereiden. Je zorgt dat je paard fit is, je maakt je zadel en hoofdstel schoon en zorgt dat je eigen outfit in orde is. Op de dag zelf vlecht je je paard in en maakt hem klaar voor transport.

Het is altijd spannend of het paard makkelijk de trailer op loopt maar dat gaat gelukkig helemaal goed. Rustig zet je je paard vast en op de trailer begint hij zelfs van het hooi te knabbelen. Je voelt je helemaal trots en je stapt in de auto en rijdt rustig het terrein af. Op naar je eerste wedstrijd.

Daar aangekomen meld je je aan bij het wedstrijdsecretariaat en daarna ga je je klaar maken. Je haalt je paard van de trailer af en opeens is je paard een paar centimeter gegroeid. Hij draait om je heen en met moeite kan je opzadelen. Wanneer je opstapt slik je een keer en het duurt niet lang of je paard gaat al bokkend door de losrijbaan en je vraagt je af hoe je je proef rond moet komen…….

Meer lezen? Meld je aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *