Logo BWR Academie

Bang zijn voor je eigen paard!

Met regelmaat tref ik tijdens clinics of lessen mensen aan die angst hebben voor hun paard. Zelf heb ik me daar ook schuldig aan gemaakt dus ik weet hoe het voelt en wat die angst is. 

Die angst maakt dat je niet echt durft te rijden waardoor je jouw paard niet de juiste hulpen kunt geven en je paard dus eigenlijk onjuiste dingen aanleert. 

Angst wordt voornamelijk veroorzaakt door gebeurtenissen in het verleden die je laten denken dat die gebeurtenissen herhaalt kunnen worden. Toen je jouw nieuwe paard net had was er niks aan de hand maar toen je aan het rijden was in de buitenbak schrok je paard en sloeg op hol. Jij ging klemmen en je paard raakte nog meer in paniek met het gevolg dat jij in het zand terecht kwam en je paard nog 5 minuten als een wilde hengst door de rijbaan danste. 

De schrik zit er dan goed in. Je stapt er nog wel op, als je niks gebroken hebt, maar je hebt wel de bibbers in je benen. Je kunt je rit goed afsluiten maar de dag erna ga je toch lekker veilig binnen rijden. Dan komt de dag dat ze in de binnenbak bezig zijn en je moet wel naar buiten. Je spreekt jezelf toe en gaat stoer de buitenbaan in.

Meer lezen? Meld je aan voor de BWR Academie!

Delen:

Andere artikelen:

De correcte zit

Tijdens het rijden wil je een houding hebben die er goed uit ziet maar ook effectief is.  Een houding waarmee je in perfecte harmonie met

Lees meer »

Doelmatig trainen

Dressuur is voor veel mensen een vage sport. Is het wel een sport? Een vraag die regelmatig gesteld wordt. Er worden duizenden uren besteed aan

Lees meer »

De BWR Academie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *